Amsterdam

Miu Tango en Transformatie

In februari start een reeks van 5 bijzondere workshops in Amsterdam onder leiding van Lizelot de Stigter. Daarin wordt de Tango verkend als een pad voor transformatie. MIU betekent Moving Into Unity en is de essentie van de Tango, de dans van Yin en Yang.
Tango gaat over leiden en volgen, maar ook over elkaar aanvoelen, (mee-) bewegen en verbinden. Wanneer is je denken gebaseerd op angst en wanneer op liefde? In ons smelten tijdens de dans het mannelijke en het vrouwelijke samen. Geven en ontvangen komen in evenwicht en blijken één. Vanuit daar helen ook onze relaties met anderen.
Oude patronen en overtuigingen kunnen oplossen in het licht en in de beweging van je ware zijn, je kern. Grijp de kans je gedachten zichtbaar te maken. Voel hoe we onze realiteit van binnenuit creëren en hoe we onze ziel en onze intenties kunnen belichamen.
De workshops staan niet los van elkaar en zijn daarom alleen als serie te boeken. Het is niet nodig met een partner te komen.
Er kunnen maximaal 12 leerlingen deelnemen. Twijfel dus niet te lang en meld je snel aan indien interesse!
De data: 24 februari, 24 maart, 21 april, 26 mei en 16 juni (14:00 t/m 17:00)
Prijs: 250,- of 225,- voor leden.

Sai Mithra, adres: Sint Antoniesbreestraat 102, 1011 HB Amsterdam (Centrum)

Info & aanmelding: www.saimithrayoga.nl

—————————————————————————————————————————

Maandelijkse Tangolessen in Amsterdam voor Beginners en Gevorderden
Locatie: Nautilus, Eef Kamerbeekstraat 1006 in Amsterdam.

Eén van de beste tangodocenten van Nederland komt lesgeven in Amsterdam. Lizelot de Stigter heeft een geheel eigen werkwijze: ze verbindt haar leerlingen met de bron van de beweging, in plaats van het aanleren van (vaste) figuren.
De essentie van de dans speelt een belangrijke rol in Lizelots lessen. Ze doceert deze zelfs los aan niet-dansers onder de naam Moving Into Unity. Maar in deze cursus draait het om tango, verbinding maken met jezelf, je partner, de muziek en de grond.

Lizelot is opgeleid als balletdanseres en gespecialiseerd in moderne dans, hedendaagse dans, en danstheater. Ze is al zo’n twintig jaar een zeer gewaardeerde tangodanseres en docente in binnen- en buitenland. Ze werkte met levende tangolegendes als Tête (Rusconi), Facundo Posadas, en Pablo Veron.

De avonden in Nautilus zijn opgebouwd uit een les ‘Fundamentals’ en een vervolgles ‘Mastering flow’.

19.30-21.00 uur: Fundamentals

Hier leren we een eenvoudige, harmonieuze basis als fundament voor samenspel en creativiteit. Techniek en sensualiteit gaan hand in hand. Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginners als ook voor gevorderde dansers die meer verdieping en ontwikkeling zoeken en een nieuw perspectief op de basis leuk vinden.

21.00-22.30 uur: Mastering flow

In deze lessen verbinden we de mooiste bewegingen, zoals boleos en giros, op een natuurlijke manier. We gebruiken verschillende dynamieken: soms vertraagd en verstild, dan weer staccato en compact.

Voor gevorderden is het warm aanbevolen om beide lessen te volgen, omdat er vaak nog veel ontwikkeling ligt in de ‘bedding’ van je dans.

Praktische Info:
Dit is de eerste in een serie van vijf lesavonden met Lizelot. De overige data zijn: 24 maart, 21 april, 26 mei en 16 juni.

Een losse les kost 17,50 euro. Twee lessen zijn 30 euro, vijf lessen zijn 70 euro en alle tien de lessen samen kosten 135 euro.

De lessen worden gegeven in de zaal van woon-werkgebouw Nautilus, Eef Kamerbeekstraat 1006 in Amsterdam.

Meer informatie over Lizelot: www.lizelot.com.
Wil je je opgeven (liefst als paar), of heb je vragen? Mail Welmoed: post@welmoedvisser.nl

https://www.facebook.com/events/191297704948616/?active_tab=about