Het Team

Lizelot de Stigter

LIzelot

Lizelot is one of the most accomplished Argentine Tango dancers and teachers in Europe today. She has been dancing for several decades and has partnered legendary milonguero Tete Rusconi as well as Pablo Veron. After a long education as a ballet­ and modern dancer since childhood she discovered Tango. She knew imediately that this was to be a lifelong passion and fascination. She devoted herself to investigate the connection and the movement of this dance profoundly, and to creating many exercises to achieve deep understanding of the body and the dance. Her focus is on the interconnection and interaction between both dancers, and the fluidity and beauty of movement. She always connects technique with sensuality to learn movements on a deep intuitive level, rather than remembering things cerebrally.

When she is working on posture and the (mostly close and breathing or ‘rolling’) embrace she focuses on internal movement rather than ‘muscle control’.

Partners (in Dutch):

Ilja

Ilja Bitterling

is vaste danspartner van Lizelot en co-docent in de school. Ilja is een jonge, getalenteerde danser met een dynamische en sensitieve stijl. Hij is een specialist in circulariteit in de dans, articulatie in de muziek, en zeer gewaardeerd voor zijn heldere analytische visie als docent. Samen staan Ilja en Lizelot bekend om hun gebalanceerde samenspel als dansers en docenten en de openheid waarmee ze hun fascinatie voor en kennis van de dans met hun leerlingen delen.

 

Joris Groenewegen

Joris2

is al sinds het begin vaste co-docent in de school. Joris is met zijn innemende, warme persoonlijkheid een bekende figuur in de internationale tangowereld. Hij is een ware ‘tango-nomade’, reist minstens eens per maand af naar Rome, Stockholm, Budapest, etc. om deel te nemen aan de Tangomarathons. Vol van inspiratie staat hij vervolgens weer op de vloer les te geven om alles wat hij heeft gevoeld en beleefd te delen met de leerlingen. Zijn dansstijl kenmerkt zich door ingetogen passie, speelse ritmiek, en eindeloze flow.. Joris en Lizelot zijn zo op elkaar ingespeeld dat elke les die ze samen geven weer een nieuw avontuur vol verrassingen is, vaak met een flinke dosis humor.

 

Corine BuysmanCorine

is assistent en docent in opleiding bij de school. Voor Corine staat het genieten en de beleving van de beweging, wat de tango met je doet centraal. Ze is zich er als geen ander van bewust hoezeer de Tango over het leven gaat en je leven op zo’n mooie manier kan beïnvloeden. Ze verbindt als vanzelfsprekend de ervaringen vanuit de tango met het dagelijks leven. Met haar achtergrond als psycho-motorisch therapeut werkt ze met een groot invoelend vermogen met veel passie en intentie.

 

 

Karola

Karola Vogels

is per 2016 verbonden aan de school als assistent. De tango is haar op het lijf geschreven: de ideale manier om contact te maken en te communiceren voor haar. Ze beweegt met een natuurlijke gratie en elegantie, is zowel sprankelend en licht alsook kalm en stabiel in de dans.