Tango Sundays !

31 Januari – 28 Februari – 28 Maart – 2021

Healing Tango 10:30 – 12:00 u

In Healing Tango beleven we de essentie van de Tango als pad van dualiteit naar Eenheid. Je hoeft geen danservaring te hebben, en het leren van de Tango is niet het doel. De unieke bewegingsmeditaties van Healing Tango gaan o.a. over ‘alignment’ waarin we onze verticale as -de dimensie van ‘zijn’- gaan ervaren, en van daaruit de verbinding in het horizontale vlak -de dimensie van het doen en relateren- maken.

De leider in de Tango geeft of spreekt, en de volger ontvangt of luistert. De volger is responsief en geeft terug, en de leider oogst wat hij heeft gezaaid. Beiden zijn dus zowel scheppend als ontvangend, maar ieder vanuit de eigen pool. We spelen en ontdekken in deze lessen de universele vrouwelijke- en mannelijke principe.

In Healing Tango wordt de wijsheid van de Tango blootgelegd, aan de hand van metaforen en door de meditatieve bewegingen ga je deze ervaren en leer je deze aanwenden voor zelfonderzoek en transformatie.

Deze Healing Tango les is een goede voorbereiding op de hierop volgende Tango Basics. Meer over Healing Tango

Tango Basics 13:00 – 14:30 u

Deze les is open voor alle niveaus: van absolute beginners tot en met Ultimo. We leren in deze les de beginselen van de Argentijnse Tango. Omdat de Tango een levende dans is die steeds weer andere vormen aan kan nemen willen we ons verdiepen in de bewegingsprincipes die ten grondslag liggen aan het creatieve samenspel. Thema’s zijn: lichaamsbewustzijn, houding, sensitiviteit, eenvoud en helderheid, sensualiteit, verbinding, communicatie.

Tango Advanced Basics 15:00 – 16:30 u

Dans je al wat langer Tango of heb je al een vaker ‘ Tango Basics’ van Lizelot gedaan?, dan is dit een perfect aansluitend vervolg met een aantal mooie bewegingen van de Tango, zoals boleo’s, giros, sacadas, en ganchos. Per les ligt de focus op een van die bewegingen om mee te leren en te verdiepen. Ook zal de focus liggen op bewegingskwaliteit, muzikaliteit, frasering en comfort in beweging en embrace.

Praktisch

Kosten: € 15,- per persoon per les, graag contant te voldoen bij de les.

Locatie :Boerderij Blisveld, Tellingstraat 9, Drempt

Voor Healing Tango heb je niet per se een partner nodig, hiervoor mag je je ook alleen aanmelden, voor Deep Basics en Advanced Basics heb je wel een partner nodig.

Er kunnen maximaal 5 koppels deelnemen, zodat we ons aan de covid-19 regelgeving kunnen houden. De ruimte waar we dansen, de deel van de boerderij, is goed geventileerd. Zorg wel dat je warm genoeg gekleed bent, zodat we indien nodig met de glazen pui open kunnen dansen.

Aanmelding graag via de contact pagina of per email.