Workshops

 

Zondag 17 december

BOOTCAMP TANGO op de boerderij met LIZELOT
Niveau: vanaf Gevorderd

9:30 u Ontvangst met koffie & thee

10 – 12:30 u Les: Vertical Dynamics

12:30 u Biologische lunch

14 – 16:30 u Les: Sensual Ganchos

16:30 – 17:30 u Afsluiting met ‘n drankje + snacks + nog ‘n dansje

Vertical Dynamics

In deze workshop leer je dansen in de verticale as op verschillende niveau’s. De beweging krijgt super veel flow. Dit creëert een prachtige, ingetogen dynamiek vooral fijn op de volle dansvloer.

Sensual Ganchos

Hier leer je de mooiste Ganchos, en vooral ook hoe ze ingebed zijn in je dans, zodat je er vloeiend doorheen kunt bewegen. Super sensueel!

Locatie:
Boerderij De Grote Kamp, Tellingstraat 9 Drempt (vlakbij Doesburg)

Kosten: Euro 75,- p.p. (incl. lunch, drankjes, en snacks)

Info & aanmelden:

info@lizelot.com

06 4852 45 41

***********

Tango Herfst-weekend met Lizelot de Stigter.

Thema: ‘Dansen in verbinding met je intentie en essentie’

In dit bijzondere en intensieve weekend laat Lizelot, gerenommeerd en veelgevraagd danseres en docente, ons ervaren wat de essentie van de tango is. Ze laat ons kennis maken met waar en hoe de beweging ontstaat. Hoe we verbinding leggen en de ander kunnen voelen. Hoe we diepte en uitdrukking leggen in onze bewegingen. Naast de tangolessen is er ’s ochtends gelegenheid om kennis te maken met de door haar ontwikkelde ‘Moving into Unity’ (MIU) methode. Hierin vind je de kern van haar werk en kom je dichtbij ‘t ‘geheim vd smid en van jouzelf ;-)’

Graag zouden we via de mail van je vernemen met wie je komt. Dit kan via info@lizelot.com. vermeld in de mail dan je eigen naam en die van je danspartner. (Dit hoeft geen lange mail te zijn).

Bij voorbaat Dank!

Kosten tangolessen € 140,-
Gratis bonus: 2 MIU kennismakingslessen.

Opgave: Bestel hier uw ticket

Verblijf en eten is los te boeken bij www.uelenspieghel.nl
(ze hebben leuke huisjes…wees er snel bij 😉

Extra informatie:

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres en gespecialiseerd in moderne dans, hedendaagse dans, en danstheater.

Ze studeerde dans en choreografie op P.A.R.T.S. (Brussel), de school van Anne Theresa de Keersmaeker. Lizelot is een bekende en zeer gewaardeerde tango-danseres en docente al bijna 20 jaar in binnen en buitenland.

Haar stijl en techniek zijn voornamelijk ontwikkeld door het dansen en werken met “levende tango-legendes” zoals  Tête (Rusconi), Facundo Posadas, en Pablo Veron (bekend van de film “the Tango-lesson” van Sally Potter). Meerdere keren danste ze en gaf workshops met Pablo Veron in Nederland en Duitsland (o.a. op Tangoma Festival 2005 in Amsterdam).

Haar lessen staan erom bekend bol te staan fascinatie voor en kennis van beweging. Ze verbindt haar leerlingen met de bron van de beweging, in plaats van het aanleren van (vaste) figuren.
Ze maakt gebruik van heldere, instructieve vormen en metho-diek die tot bewegingsvrijheid en ontwikkeling van het gevoel leiden.

Haar lessen zijn tegelijkertijd speels en intens.

Lizelot navigeert op intuitie, ze onderzoekt en is iemand die beweging van binnenuit wil begrijpen. In haar werk zag ze bij haar leerlingen op- merklijke dingen gebeuren. Cursisten gaven haar terug dat zij vaak grote persoonlijke transformaties doormaakten a.g.v. de dingen die zijin de lessen ervaarden en leerden. Leerlingen werden zelfbewuster, krachtiger en meer open.

Deze feedback daagde Lizelot uit haar lessen en onderzoek nog verder uit te diepen en te onderzoeken. Dit heeft geresulteerd in een hele reeks oefeningen die verbonden is met de essentie van de tango.

Expressie vanuit diepe verbinding, met jezelf en met de ander. Deze methode heet Moving into Unity (MIU). Speciaal voor therapeuten, leidinggevenden en hulpverleners is er zelfs een versie ontwikkeld waarin zij MIU leren overdragen zonder dat zij danselementen hoeven te gebruiken. Ze kunnen dit inzetten bij werknemers en cliënten die zich daar nog onwennig bij voelen. Deze professionele variant heet CommonGround. De oefeningen zijn niet moeilijk. De resultaten zijn fantastisch en inderdaad transformerend. Het is een feest om er getuige van te zijn.

In dit tangoweekend heb je de mogelijkheid om kennis te maken met deze methode. Lizelot zal naast haar tangolessen, in de ochtend 2x een uur oefeningen uit de MIU aanbieden. Uiteraard kun je zelf beslissen of je hieraan deel wilt nemen.