Tandava

TANDAVA

De Kosmische dans van Shiva en Shakti.

Tandava is een heilige dans, oorspronkelijk uit de traditie van Kashmir Shaivisme. Deze zeer subtiele, en tegelijkertijd grootse en oneindige beweging brengt ons in diepe vervoering en extase. De Tandava leert ons onvoorwaardelijkheid: ons geluk te voelen en realiseren, onafhankelijk van de omstandigheden. Je ontdekt een diep genot en bliss in de kleinste bewegingen. Het is een liefdesdans met je zuivere wezen. Deze dans kan allerlei vormen aannemen, soms nauwelijks zichtbaar aan de buitenkant. Zo kun je wat deze meditatie jou leert heel mooi integreren en meenemen in je dagelijkse bestaan. Ook zal je houding verbeteren, en leer je veel bewuster met je energie omgaan.

TANDAVA IN ZUTPHEN

Op de dinsdagavonden en woensdagochtenden zijn er Tandava sessies in Het Hart van Zutphen.

Open les, vrije donatie. (richtprijs ivm de kosten: 10-15 euro)

Aanmelding vooraf vereist, graag via email: info@lizelot.com

De geplande data vind je in de AGENDA

Locatie: Hart van Zutphen, IJsselkade 8, Zutphen ( op 3 minuten loopafstand van Station)

Deze vorm van meditatie doen we zittend op een meditatiekussen of stoel, en deels ook staand. Neem graag je eigen meditatiekussen mee. Mocht je die niet hebben, laat het ons weten. Dan nemen wij er een voor je mee.

TANDAVA IN OOSTERBEEK

Op de donderdag en vrijdagavonden zijn er Tandava sessies in Centrum Belmani.

De vrijdagen vinden wekelijks plaats, en bestaat uit een vaste groep met een diep meditatief karakter.

De donderdagen zijn om de week, en zijn erg geschikt voor mensen die willen kennismaken met Tandava, deze groep heet daarom initiatie groep.

Wat heb je nodig?: Comfortabele kleding, eventueel je eigen meditatiekussen (er zijn er ook voldoende ter plaatste) en flesje water. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Open les, vrije donatie (richtprijs ivm de kosten: 10-15 euro)

Aanmelding vooraf vereist, graag via email: info@lizelot.com.

De geplande data vind je in de AGENDA

Locatie: Centrum Belmani, Weverstraat 30, Oosterbeek

Kom je met de auto? Parkeren binnen de blauwe zone tot 20:00 uur gratis met blauwe parkeerschijf, daarna vrij.

TANDAVA OP BLISVELD

Op de laatste zaterdag van de maand is er een Tandava meditatie sessie op boerderij Blisveld in Drempt.

Tijd: 10:30u tot 12:30

Wat heb je nodig?: Warme Comfortabele kleding, eventueel je eigen meditatiekussen (er zijn er ook voldoende ter plaatste) en flesje water. Graag 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Open les, vrije donatie (richtprijs ivm de kosten: 10-15 euro)

Aanmelding vooraf vereist, graag via email: info@lizelot.com.

De geplande data vind je in de AGENDA

Locatie: Boerderij Blisveld – Tellingstraat 9 – Drempt

REACTIES VAN DEELNEMERS:

“De Tandava heeft me diep ontroerd. Ik ben ontroerd door mijn eigen schoonheid en zachtheid. Het heeft mijn innerlijke rust versterkt.” (Kika Kok, Yogadocente)

“Lizelot verstaat de kunst om met poëtische woorden en bewegingen de spirituele en technische achtergrond van de Tandava over te brengen. Ze voelt tot in de finesse aan wat er nodig is om iemand bij de essentie van de bewegingen te krijgen. En daarmee zorgt ze ervoor dat je meegenomen wordt in een heerlijke meditatieve extatische dans.” (Marieke Steegh)

“Dankjewel voor deze liefdevolle verdieping in het toestaan van de bewegingen van het lichaam. Precies zoals zij dat wil voelen en ervaren. De diepte door de lichtheid in, via adem en beweging. Het was een heerlijke beleving. Mijn lijf en ziel vragen om meer.” (Fieke Veldhuis, Psychosomatisch fysiotherapeut)

“Dit is een hele fijne meditatievorm! Met name de herhalende bewegingen brachten me in een diepe ontspanning. Wat ik heel erg mooi vond was dat ik door de Tandava de beperkingen in de bewegelijkheid van mijn rug kon overstijgen. Lizelot is heel deskundig, heeft een transparante natuur, een warme persoonlijkheid, en ze kan mooi en helder uitleggen.” (N)

OVER LIZELOT:

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres, heeft een internationale carrière gehad als Tangodanseres en docent, en heeft zich verder gespecialiseerd in bezieling en belichaming. Al op 14 jarige leeftijd herkende ze zich in de Soefi’s, en dit werd haar spirituele pad. Ze heeft aan de hand van haar spirituele inzicht en ervaring, ook in tradities zoals Kashmir Shaivisme, Advaita-Vedanta, en Tibetaans Tantra haar eigen vorm van overdracht ontwikkeld, middels een groot spectrum aan bewegingsmeditaties, waaronder Tandava. De Kosmische dans van Shiva en Shakti. Deze meditaties wekken op een zachte en heldere manier onze extatische natuur en brengen ons in verbinding en afstemming met de inherente bliss van ons wezen. In haar lessen combineert ze mystieke visie met heldere taal. Recent is ze door spiritueel leraar, filosoof, en schrijver Shai Tubali opgeleid en gecertificeerd als meditatieleraar, waarin ze zich heeft verdiept in Kundalini Awakening, het subtiele lichaam, en de chakra’s. Lizelot geeft, naast haar groepslessen en workshops, ook individuele sessies o.a. voor innerlijk leiderschap, spirituele bewustwording, aarding (ook voor bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen), en zelf-realisatie. Ook is het mogelijk om een transformatief jaartraject bij haar te volgen.

“Lizelot de Stigter knows and speaks the secret language that connects the body and the universal mysteries. Her expertise comes not from the outside – the mechanical understanding of movement – but from deep within. As a teacher, her passion for embodying the Divine is contagious.” Shai Tubali – Author, speaker and teacher in the fields of self-evolution and practical philosophy.

Meer informatie over de achtergrond van Tandava, de traditie van Kashmir Shaivisme, ook wel Shaiva Tantra genoemd:

https://www.lakshmanjooacademy.org/kashmir-shaivism/

https://hareesh.org/blogpage